BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, July 10, 2009

2 owang BudaK boTak di jUmpai...dipercayai upin dan ipin..hahahaha................Ini toyol...hahahahaha.

dUit..n DO IT...adakah sama???hahahaha...amik laaaa aku bagi semua....ini harta ahmad albab yang punya...ahhhmaaaaaddd allbabbbbb

Sunday, July 5, 2009

PusaKa dan wArkah daRi ku....Salam blogger....

Dalam dunia nih aku tidak memiliki harta pa pon yang dapat di warisi tuk generasi ku.Tapi...hanya dengan guitar dan amp nih...aku yakin ia mampu menggempar kan dunia...hahaha...NIh laaaa harta yang aku ada....aku sayang sgt2 guitar nih...

Set dRum yaNg aku paSaNG dGN kwN AKU...


Salam bunyian.....

HOHOHO...hari nih uas ati sangat2 coz aku dapat praktis dengan complete lagu2 yang akan di jamming kan bersama.NIh dia details nya:

LOKASI : PEJABAT KEMBARA AND TOUR,KOMPLEKS DATO KAILAN

MASA : 11.3o am-1.30 pm

AHLI BAND : NAZIRUL@CIPAN (drUmmer),NAIM@BONE (2nd or lead guitar
n part time bassist),IQBAL (2nd or lead guitar),NAJIB (bassist)

TARIKH : 5 JUNE 2009

tp yang pelik nya belum da nama lagi tuk band kami nih...hahaha....tp puas ati laaa ketuk2 n men td..hahahaha. wassalam

yahUdi laknatullah..........kaitan nya dgn H1N1 (selesema khinzir)

Penyakit berbahaya ini mula menjadi popular apabila dilaporkan lebih 80 orang telah mati di Veracruz, Mexico akhir April 2009. Kemudian ia terus menyerang dengan pantas dan beberapa kematian lagi dilaporkan di New York, Kanada, New Orleans dan Israel.

Swine Flu atau selsema babi bukanlah penyakit baru, ianya telah pun dijumpai pada lewat 1918 di Sepanyol dahulu.
Tetapi pada ketika itu, jangkitan hanya merebak dikalangan individu-individu yang terlibat dengan perusahaan khinzir sahaja hanya sedikit terkena kepada orang awam.

Sejak kes di Mexico, laporan berita TV khususnya di Malaysia masih melaporkan kegilaan penyakit ini. Malaysia antara negara yang bernasib baik kerana pantas mengambil langkah kawalan di lapangan-lapangan terbang, stesen keretapi dan pelabuhan.

Namun, penyebaran penyakit Swine Flu selepas tamatnya konflik Gaza perlu diambil perhatian dari beberapa aspek. Ia mungkin dilihat seperti “kejadian alam” tetapi ia sebenarnya juga boleh dirancang.

Permulaan Konspirasi Selsema Babi

Tidak ramai mahu melihat isu Swine Flu dari sudut konspirasi melainkan seseorang itu sememangnya fanatik fakta konspirasi. Maka teori yang kami bentangkan ini, dikira sebagai agenda permulaan untuk menarik perhatian masyarakat tentang sebarang isu dunia.

Semua laporan Swine Flu di akhbar dan TV adalah tepat dan amat meyakinkan dan tiada apa yang perlu dicurigakan. Cuma ada beberapa perkara yang tidak diberi perhatian.

Perkara itu ialah …

Empat hari sebelum terjumpanya kes Selsema Babi di Mexico, Pengarah Makmal Univerisiti Rockefeller iaitu Dr.Ralph Steinman telah diberi Anugerah Perubatan Albine. Anugerah tersebut diberi beserta saguhati USD500,000.

(Gambar) Dr. Ralph Steinman (Kiri) University of Rockefeller

Steimen terpilih kerana sumbangannya dalam penerokaan dendretic cells malah seorang yang pakar dalam penyelidikan imunilogi dan Fisiologi Selular.

Imunilogi adalah penyelidikan khusus dalam imunisasi (pencegahan penyakit) dalam bidang bio-perubatan. Kemungkinan Steimen dan rakan-rakannya akan diberi tanggungjawab palsu utk menangani gejala swine flu.
Mengapa Perlu Mencurigai Dr. Ralph Steinman?

Kita perlu mencurigainya kerana beliau merupakan tenaga atasan di Universiti Rockefeller, New York sedangkan kita sendiri sedia mengetahui David Rockefeller adalah antara penaja utama Perang Dunia Kedua.

Tambahan pula, Rockefeller adalah antara individu yang dijangka akan hadir pada mesyuarat Kelab Bilderberg yang bakal berlangsung pada 14 Mei 2009 di Athens.

Selain bertugas di Universiti Rockefeller, Steinman juga memegang jawatan sebagai Ketua Pengarah Institut Trudeau. Institut ini merupakan institut yang dilantik khusus oleh kerajaan Amerika dalam penyelidikan vaksin bersama Kementerian Pertahanan Amerika.

Pada 1 Oktober 2008, Presiden Bush telah mengeluarkan suatu dana yang amat besar iaitu USD1.6 juta, khusus untuk menampung kos penyelidikan pemvaksinan.

Dengan wang sebanyak itu, Institut Trudeau dan saintis-saintis US Navy telah diarahkan bekerjasama oleh kerajaan Amerika untuk membangunkan satu vaksin jenis Pandemic Influenza. Vaksin ini khusus dalam pencegahan kepada sebarang bentuk selsema yang dibawa oleh binatang.

Usahasama antara Institut Trudeau dan US Navy ini dilaporkan sendiri di dalam buletin Institut Trudeau pada Oktober 2008.

Amerika Dalang Wabak Selsema Babi

Seperkara yang perlu kita teliti, sekiranya suatu vaksin yang berkaitan selsema telah dibangunkan pada 1 Oktober 2009, apakah ada kemungkinan kerajaan Amerika telah pun mengetahui bahawa Selsema Babi akan berlaku? atau mereka sendiri yang meranang sebaran wabak itu?

Kerajaan Amerika amat disyaki sebagai dalang bagi penyebaran wabak ini. Jika tidak masakan Presiden Institute Trudaeu, Dr. David Woodland boleh mengeluarkan kenyataan di bawah pada suatu sidang akhbar sempena Hari Anugerah Perubatan pada 1 Oktober 2008;

“Clearly we have a consensus that there is significant concern regarding the possibility of another pandemic occurring,”

Jika sekiranya ada di antara rakyat Amerika sendiri yang telah mati kerana Selsema Babi, apakah pula faedahnya bagi kerajaan Amerika menyebarkan Selsema Babi ini?

bOla pIng Pong...hoho

Seorang profesor berdiri di hadapan sebuah kelas falsafah dengan sedikit perkakas bersama-sama dengannya. Apabila kelasnya bermula, profesor tersebut mengeluarkan sebuah balang kaca lalu meletakkan balang kaca tersebut di atas sebuah meja di hadapannya.

Kemudian, beliau mengeluarkan sekotak bola ping pong dan mula mengisi balang kaca tersebut sehingga penuh. Profesor itu pun berkata, “Adakah balang kaca ini penuh?” Semua pelajarnya pun menjawab, “Ya”.

Profesor tersebut pun tunduk ke bawah lalu mengeluarkan sebungkus guli. Beliau menaburkan guli-guli tersebut ke dalam balang kaca itu lalu menggoncang-goncang balang tersebut supaya guli-guli tersebut memenuhi ruang kosong pada balang kaca itu.

Sekali lagi beliau bertanya kepada pelajar-pelajarnya, “sudahkah balang ini penuh?” Pelajar-pelajarnya berfikir sejenak lalu menjawab, “Ya, ianya penuh.”

Profesor itu pun membuka begnya lalu menarik keluar sebungkus pasir. Dengan mahirnya, beliau memasukkan pasir tersebut untuk memenuhi ruang yang berlebihan di dalam balang kaca tersebut.

Ada beberapa pelajar yang sudah mula ketawa. “Sekarang, adakah balang ini sudah penuh?” tanya profesor itu. Memandangkan balang itu sudah betul-betul penuh, semua pelajarnya pun bersetuju bahawa balang kaca itu sudah penuh.

Profesor itu kemudiannya mencapai botol airnya yang terletak di sudut meja tersebut, buka penutupnya lalu menuangkan airnya ke dalam balang kaca itu sehingga ia penuh.

Selepas itu, profesor itu pun berkata,

“Balang kaca ini bagaikan hidup anda.

Bola ping pong itu diibaratkan sebagai perkara-perkara yang penting dalam hidup anda, misalnya keluarga, kesihatan dan anak anda. Jika anda kehilangan segala benda yang lain, hidup anda tetap penuh.

Guli-guli tersebut pula umpama perkara yang kedua penting seperti kerjaya, wang, rumah serta kereta anda manakala pasir pula seperti perkara-perkara kecil yang lain.

Jika anda penuhkan masa anda dengan pasir, maka anda tidak akan mempunyai ruang untuk bola ping pong dan guli.

Jaga baik-baik bola ping pong anda dan pastikan anda tahu apa yang penting dalam hidup anda. Jadi, tak kira sesibuk mana pun anda, anda perlu isikan masa anda dengan perkara-perkara yang penting dahulu seperti membuat senaman dan meluangkan masa dengan anak-anak anda. Yang lain-lain hanyalah pasir.”

Seluruh kelas terdiam buat seketika memikirkan ilmu yang baru dicurahkan oleh profesor mereka.

Tiba-tiba kesunyian itu dipecahkan oleh satu soalan daripada seorang murid.

“Bagaimana pula dengan air itu?”

“Oh, soalan yang baik. Tak kira sesibuk manapun anda, ingat, anda sentiasa mempunyai masa untuk meminum segelas air untuk mengekalkan kesihatan anda”

Saturday, July 4, 2009

lOve u So mUch mUcHUkkkk


"And if it all falls apart, I will know deep in my heart, the only dream that mattered had come true. In this life, I was loved by you".........muhd na'im>i love you so much......till da end of ma life !!! forever in love wif you....

wwooaaaaaaaa......caya la...tabik laa sama mamat nih..


Wooaaaaaa.......eeeeeeeeiiii ...jeles giler aku dengan mamat yang kawen dengan nana era nih...dia dah dapat idaman hati aku nih...gibson les paul...eeeiiiii...x leh laaa aku tengok lagi..rasa nak je terkan n sambar twus gitar nih..hurmmmm

sayaNg nAnTi kan kita kawEn nanti bg laaaaa lEs paul sebIjik erk....hahahaha..Kangan maaaaaaa

hIdup ...segala Nya akU peLajari....


saLam sALAmat,

"Hidup"apakah sebenar nya tafsiran atau pun anggapan kita tentang hidup?adakah kita semua mempunyai kehidupan yang sama walopun kita berpijak di tanah subur yang sama,bernafas melalui udara yang kian tercemar bersama dan di sinari mentari terik yang bahang.Adakah hidup kita sempurna?Apakah ciri2 tuk hidup sempurna?hahaha..kalo ada kongsi lah dengan aku.Aku juga ingin mencari hidup seperti kalian yang sempurna.

Bagi ku hidup suatu perjalanan yang yang tidak di ketahui penghujung nya.Apa yang berlaku tetap berlaku dan kita sebagai manusia harus mengambil iktibar dari nya.Tapi adakah kita melaku kan demikian...ahhhh ternyata sma sekali tidak...hahahaha.Aku juga manusia spt kalian yang sering alpa dengan nikmat yang diberi dan sering kali tidak pernah puas dengan pa yang ada di sekeliling aku.

Aku mencari suatu hidup yang abadi.Aku mencari hidup yang suci.Dalam pencarian itu aku bertemu dengan pelbagai dugaan.Selama hampir 20 tahun ni aku rasa aku belum temui hiudp ku yang abadi.Tetapi aku percaya dengan pilihan kalbu ni kerana itu lah yang terbaik buat ku dan aku kan teruskan juga hidup ku ini selari dengan pergerakan detik2 masa beredar.Aku mencari teman hidup ku...aku mencari kepuasan hidup ku ..aku mencari haluan pilihan kerjaya ku...aku mencari hidup idaman ku...itu lah aku dengan hidup...Persoalan nya adakah kita semua ini hidup dalam kehidupan kita atau pon kita leka dan mungkin terpejam dari lamunan duniawi???

"hayati lah erti hidup kerana kehidupan sebenar akan membawa kita menemui damai abadi"

Friday, July 3, 2009

nih hobby terbaru aku...hahahaha..


salam muzikan lagi...

Woaaaaaa sapa nih...hahahaha..nih laaa aku time tengah mengurut biola nih.....or violin..memang asyik laaaa..hahaha.Vanessa May ke march ke april ke suma belajar n menuntut dari aku laaaaa...hahaha.Bagi la lagu pe pon all leh nya...tengok tangan laaaa...hahaha...da banyak urat2 seni....mmg pa pon leh men nya....

wwooaaaaaa ponat eden mikior nak pasang natang nih......salam kepeningan.....

Hahahaha...ffuuuhhhhhhhh hampir 2 hari aku berada di Pejabat Kembara Tour di Kompleks Dato Kailan...di mana lagi kalo kan kat kepala batas Penang laaaa ooiiii...
Nih pejabat kawan ayah aku,ayah dia baru je angkat set drum....murah giler,kepada drummer diluar or didalam sna leh laaaa gtau aku kalo berminat nak dapat kan drumset cm nih...tak sampai 1000 maaaaa...hahaha.aKU pon terkejut...nih la 1st time aku pasang machine nih...mmg mencabar naluri dan minda remaja seperti aku.
Tapi....sonok beb kat pejabat tuh..macam2 barang pelancongan diseluruh dunia da..hahaha.Keris tak yah cherita laaa..mmg byk la koleksi,siap da pedang samurai g..FUUUHHHH leh men lawan pedang laaa kat situ..kan yang plastik nya tp real nya wwwoooooaaaaa.Tapi yang wa respek tuh coz ayah dia nih mmg kumpul banyak barang muzik..ntah cm mn laaa leh sama lak dengan minat aku......x larat nak tulis banyak2 hahaha...nih set drum nya...siap da kulit kangaroo lg aku selit kan...hahaha....

hohoho.....waduh2..kok ya pon bg laaa lebey lg cuti....."kok tuh bukan kok lanas erk...hulu hahaha"hohoho...salam percutian,

Sedar tak sedar and memang x sedar cuti aku dah nak abiz la weiiiii...adoyaiiiii.....tolak mai tolak pi,campur darab and bahagi tetap nak habis.Rasa cam tak cukup je.Kalo leh nak je undur kan masa tuh balik and wat sumthings yang besh arrrrr...x nak bazir duit sangat.....aku nak cuti lagi...tolong la unikl mimet.....x nak balik awal...nak duk umahhhhhh...wuuuuaaaaaaaaa......